Hydrofoberen gevel

Hydrofoberen gevel werk voor gevelspecialisten

Hendriks Dak- en Reinigingstechniek Apeldoorn Arnhem Nijmegen Zwolle

Wat verstaan we onder het hydrofoberen van een gevel? Tijdens het hydrofoberen gevel wordt er een transparante coating aangebracht op de gevels van een woning om deze waterafstotend te maken. Wanneer de werkzaamheden op de juiste wijze worden uitgevoerd, dan dringt de coating in de poriën van alle gevelstenen. Hierdoor worden deze weer volledig waterafstotend, omdat er geen water meer in de muurstenen naar binnen kan dringen. De donkere vochtplekken zullen binnen afzienbare tijd gaan verdwijnen. Hierdoor neemt de kans op vorstschade af tot vrijwel nul. Een andere veel gebruikte term voor hydrofoberen is impregneren.

Het is van groot belang dat het aanbrengen van de transparante coating zorgvuldig gebeurt. Doet men dat niet, dan kan het vocht versterkt naar binnen dringen. Het gevolg is, dat na slechts enkele jaren er weer vochtplekken zichtbaar worden. Alleen dit keer ook op plaatsen die nog waterafstotend zijn. En dat kan voor ronduit zeer vervelende problemen gaan zorgen, omdat het water niet naar buiten kan.

Duurzaam hydrofoberen gevel kan alleen na grondige gevelreiniging

Het duurzaam hydrofoberen gevel kan alleen op een grondig gereinigde ondergrond. Hier verstaan wij onder dat deze vrij moet zijn van algen, mossen, roetdeeltjes en vuil. Is dat niet het geval dan zal de coating, die tijdens het hydrofoberen van uw gevels wordt aangebracht, niet duurzaam haar werk kunnen doen. Om dit wel te kunnen garanderen worden de gevels door de gevelspecialisten van Hendriks Dak- en Reinigingstechniek Apeldoorn met een geavanceerde stoommachine onder hoge druk grondig schoongemaakt. Wanneer uw gevels zijn gereinigd en opgedroogd kan de transparante coating worden aangebracht. Uw gevels zijn na het aanbrengen en opdrogen van de coating dan weer duurzaam water- en vuilafstotend.

Wilt u een maatwerk offerte ontvangen voor het hydrofoberen gevel Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen of Zwolle? Raadpleeg dan de rubriek contact.