Hydrofoberen

Hydrofoberen maakt uw woning waterafstotend

Deze techniek wordt vaak toegepast in combinatie met gevelreiniging

Het waterafstotend maken van uw gevel of pannendak wordt hydrofoberen genoemd. Een andere veel gebruikte term is impregneren. Door de gevels en/of dakpannen te hydrofoberen worden deze weer waterafstotend. De gecertificeerde dakdekkers en gevelspecialisten van Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zwolle passen impregneren met grote regelmaat toe, wanneer zij de gevels en dakpannen van een woning of pand op een milieuvriendelijke wijze gereinigd hebben.

Zeker wanneer een woning of bedrijfspand ouder dan 15 jaar is zijn de stenen en dakpannen aan slijtage onderhevig. De waterafstotende kracht neemt in de loop der tijd steeds verder af. Door zowel de gevels als dakpannen van uw woning of kantoorpand te voorzien van een impregneermiddel worden zij weer volledig waterafstotend en gaan zij vele jaren langer mee.

Eventuele gevolgen wanneer u niet voor hydrofoberen kiest

Zoals bovenstaand al aangegeven zorgt impregneren ervoor dat uw woning waterafstotend wordt en er vrijwel geen schade kan ontstaan door de vorst. Stenen en dakpannen kunnen vrijwel niet meer kapotvriezen, omdat er geen water vanuit de buitenzijde stenen en dakpannen naar binnen kan dringen. Dat geldt ook voor de groene- en zwarte aanslag. Voor de minuscule worteltjes van algen en mossen is het na hydro-foberen haast onmogelijk om zich te ontwikkelen.

Dat geldt ook voor de chemische reacties die door de zwarte aanslag kunnen ontstaan. Voor bedrijfspanden zoals winkels levert hydrofoberen een extra bescherming op. Graffiti kan veel eenvoudiger verwijderd worden, omdat de verf veel minder ‘pakt’ op muren met een goed hydrofobeermiddel. Kortom hydrofoberen (impregneren) adviseren wij ten zeerste wanneer gevelreiniging heeft plaatsgevonden.

Aantrekkelijke combinatiekorting voor gevelreiniging en impregneren

De gecertificeerde dakdekkers van Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zwolle bieden een aantrekkelijke combinatiekorting aan wanneer u gebruik maakt van gevelreiniging in combinatie met hydrofoberen. Voor een aantrekkelijke maatwerk offerte nodigen wij u vriendelijk uit om een vrijblijvende afspraak met ons te maken. Raadpleeg hiervoor de rubriek contact.