Stoomreinigen gevel

Stoomreinigen gevel de ultieme vorm van gevelreiniging

Bel de gecertificeerde gevelspecialist Apeldoorn Arnhem Nijmegen Zwolle op

Eens in de 10 tot 20 jaar dienen de gevels van een woning een periodieke onderhoudsbeurt te krijgen, omdat dan de waterafstotende toplaag van de gevelstenen slijtageplekken begint te krijgen. Deze kunnen door een gecertificeerde gevelspecialist snel en duurzaam worden hersteld met een impregneercoating die geschikt is voor professioneel gebruik. Het enige probleem is, dat een impregneercoating alleen duurzaam blijft zitten wanneer de ondergrond brandschoon is. Op afstand is stoomreinigen gevel de beste oplossing. Deze methodiek wordt dan ook toegepast door de gecertificeerde gevelspecialisten van Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zwolle.

Wat houdt stoomreinigen gevel in?

Zoals de naam het al aangeeft maakt stoomreinigen gevel alleen gebruik van stoom. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van milieubelastende chemische middelen. De geavanceerde machine die onze gecertificeerde gevelspecialisten gebruiken is de SteamPlus 2.0. Deze geavanceerde machine is in staat om elke vorm van vervuiling en aangroei tot in de poriën van de gevelstenen te verwijderen.

Algen en mossen worden gedood. De voegen en stenen worden zonder beschadiging gereinigd met stoom van 150° en een werkdruk die op kan lopen tot maar liefst 250 Bar. Het is een spectaculair gezicht wanneer een gevelspecialist met de SteamPlus 2.0 aan de gang gaat. Vuil, groene en zwarte aanslag verdwijnen als sneeuw voor de zon. Pas dan wordt de mate van vervuiling goed zichtbaar. Na het stoomreinigen gevel ziet uw gevel er weer als nieuw uit.

Duurzaam impregneren kan wanneer de gevel is opgedroogd

Na het stoomreinigen gevel moet de gevelspecialist wachten tot deze is opgedroogd. Dit kan enkele dagen in beslag nemen. Wanneer de gevel is opgedroogd wordt door onze gevelspecialist een A-merk impregneercoating aangebracht. Die zorgt ervoor, dat er weer een duurzame waterafstotende toplaag ontstaat waarvan u vele jaren plezier zult hebben. Deze coating heeft tevens een vuilafstotende eigenschap. Kortom vuil, algen en mossen kunnen zich veel minder snel hechten. Wilt u weten wat de kosten zijn van het stoomreinigen gevel? Neem dan voor een vrijblijvende offerte contact met ons op.