Anti mos dakpannen

Anti mos dakpannen Apeldoorn Arnhem Nijmegen

Algen en mossen dakpannen zijn niet te voorkomen maar wel te verwijderen

Er zijn allerlei middelen in de handel die beweren dat zij ervoor kunnen zorgen dat uw dakpannen ook na verloop van jaren niet langer last krijgen van algen en mos. Helaas moeten wij u op basis van vele jaren ervaring als gecertificeerd dakdekkersbedrijf dit tegenspreken. Er zijn geen middelen in de handel die van uw huidige dakpannen anti mos dakpannen Apeldoorn kunnen maken. En eigenlijk kan dat ook niet.

Waarom ontstaan er op termijn algen en mossen op dakpannen?

Net als de gevels van woningen krijgen na verloop van jaren ook alle dakpannen als gevolg van weersinvloeden te maken met slijtageverschijnselen in de waterafstotende toplaag. Hierdoor ontstaan er gruiskorreltjes en wordt het oppervlak van de dakpannen ruw. Dit is een ideale ondergrond voor het ontstaan en de groei van algen en mossen. Soms wordt dit na 10 jaar al goed zichtbaar en soms pas na 20 jaar. Dit hangt af van de locatie en de omgeving waar een woning staat. Hier is geen enkel anti mos dakpannen middel tegen bestand. In het gunstigste geval kunt u de groei van algen en mossen vertragen.

Is ontmossen van pannendaken noodzakelijk?

Zoals bovenstaand aangegeven bestaat er geen preventief anti mos middel voor dakpannen. Waarom is het verstandig om uw pannendak te ontmossen? Wanneer u algen en mossen laat zitten, dan kunnen de minuscule worteltjes in de poriën van de dakpannen naar binnendringen op plaatsen waar de waterafstotende toplaag is weggesleten. Dat zal gaan zorgen voor barstjes en kleine scheurtjes die vroeg of laat voor een lekkage zullen gaan zorgen. Door uw dakpannen te laten stoomreinigen door een gecertificeerd dakdekker als Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn, Arnhem, Zwolle of Nijmegen worden algen, mossen, roetdeeltjes en vuil tot in de poriën verwijderd. Door uw dakpannen ook te laten impregneren wordt de aangetaste waterafstotende toplaag volledig hersteld en kunt u er de komende 10 tot 20 jaar van op aan dat de toplaag in conditie blijft. Het professionele impregneermiddel dat wij gebruiken levert bovendien een bonus op. Een bijkomende eigenschap is, dat algen en mossen zich veel moeilijker kunnen hechten aan uw dakpannen. Wilt u van ons een maatwerk offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op.