Ontmossen

Ontmossen zorgt voor behoud van uw dakpannen

Betonnen dakpannen moeten eens in de 10 – 20 jaar ontmost worden

Hendriks Dak en Reinigingstechniek is een allround dakdekker en gevelspecialist die in de regio’s Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zwolle gecertificeerde dak- en geveltechniek diensten aanbiedt. Een van deze diensten is het ontmossen van betonnen en keramische dakpannen.

Waarom is het verstandig om periodiek uw dakpannen te laten ontmossen?

Ondanks het feit, dat betonnen dakpannen in beginsel sterker dan keramische dakpannen zijn, hebben deze een nadeel. Als gevolg van weersinvloeden en atmosferische vervuiling beginnen bij betonnen dakpannen zich al na enkele jaren slijtage verschijnselen te openbaren. De waterafstotende toplaag van de dakpannen begint kleine deeltjes los te laten. Wij noemen dit gruis.

Hierdoor verliezen de dakpannen niet alleen hun waterafstotende werking, maar wordt het oppervlak ook ruwer. Algen en mossen kunnen zich hierdoor sneller gaan hechten aan de dakpannen en tot ontwikkeling komen. Wanneer u als woningeigenaar dit proces niet op tijd een halt toeroept, zullen de minuscule worteltjes via de openliggende poriën naar binnen kunnen dringen. Hierdoor ontstaan beschadigingen aan uw dakpannen en kan vocht naar binnen dringen. Dit gaat onherroepelijk zorgen voor vochtproblemen, die uit kunnen lopen tot forse lekkages.

Controleer daarom 2 keer per jaar de conditie van uw dakpannen

Onze gecertificeerde dak- en gevelspecialisten in de regio’s Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zwolle adviseren u dan ook om uw dakpannen tenminste 2 keer per jaar te controleren. Hiermee bespaart u eenvoudig een hoop kosten. U kunt dit eenvoudig doen door steeds enkele foto’s met uw mobile telefoon van uw dak te maken. Door deze na een half jaar te vergelijken met de volgende inspectiebeurt weet u of ontmossen van uw pannen nodig is. Bij twijfel bestaat de mogelijkheid om voor een second opinion een beroep te doen op een van de gevelspecialisten van Hendriks Dak en Reinigingstechniek. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Voor het maken van een afspraak raadpleegt u de rubriek contact.