Dak ontmossen

Dak ontmossen kunt u beste uitbesteden

Hendriks Dak- en Reinigingstechniek Apeldoorn heeft een pasklare oplossing

Wanneer u uw pannendak door een gecertificeerd dakdekkersbedrijf als Hendriks Dak- en Reinigingstechniek Apeldoorn heeft laten ontmossen en coaten, dan bent u voor een periode van ongeveer 10 jaar beschermd. Een exacte periode kunnen wij voor een dak ontmossen niet geven, omdat de plaats van een woning of bedrijfspand en de omgevingsfactoren van invloed zijn. Een woning aan een drukke weg zal sneller een zwarte aanslag krijgen, dan een woning bij het strand.

Een dak laten ontmossen wel of niet zinvol?

De vraag is gerechtvaardigd of een dak ontmossen wel of niet zinvol is? Het antwoord is zonder meer ja. Doet u het niet, dan krijgt u vroeg of laat gegarandeerd problemen met uw dak en uw dakgoten. De problemen met uw dakgoten zijn meestal snel te verhelpen, omdat het vaak verstoppingen zijn die het gevolg zijn van mos dat in de regenwaterafvoerbuis is blijven steken.  Problemen met uw dak en in het bijzonder met uw dakpannen zijn een ander verhaal.

Wanneer u als woningbezitter algen, mossen en roetaanslag vrij spel heeft gegeven, dan is de kans groot dat uw dakpannen zo poreus zijn geworden, dat zelfs een water- en vuilafstotende coating het probleem niet meer kan oplossen. Dan hebben we het nog geeneens over het aantal gescheurde dakpannen dat vervangen moet worden en schade in het dakbeschot die ontstaan is. Maar al te vaak moeten we een deel van het dakbeschot vervangen. Wij hopen dat wij u hebben kunnen aantonen dat ontmossen bij het groot onderhoud hoort van uw woning of bedrijfspand.

Zelf uw dak ontmossen of uitbesteden aan een dakdekkersbedrijf?

Deze vraag kunt u alleen beantwoorden. Een dak ontmossen is niet alleen een gevaarlijk karwei. Wij beschikken over de apparatuur en het vakmanschap om een dak duurzaam schoon te maken en te voorzien van een duurzame coating laag. Bent uw nieuwsgierig wat de investeringskosten zijn voor een dak ontmossen? Bel of mail ons via de rubriek contact