Leien dak ontmossen

Leien dak ontmossen regio Apeldoorn Twello

Verschil tussen kunstlei en natuurlijk leisteen

Leisteen is een sterk materiaal, dat niet snel vervangen hoeft te worden. Het enige onderhoud dat moet gebeuren is het leien dak ontmossen. Voor het leien dak ontmossen is het belangrijk om rekening te houden met het verschil tussen kunstlei en natuurlijk leisteen. Bij kunstlei dient uw dak iedere tien jaar ontmost te worden. Natuurlijk leisteen daarentegen is langer bestand tegen mos en dient eens in de 15 tot 20 jaar ontmost te worden.

Natuurlijk leisteen en kunstleien daken hebben een beschermende coating. Deze coating raakt versleten door de invloeden van het weer. Regen, hagel, zonneschijn en harde wind zorgen ervoor dat de beschermende coating langzaam slijt.

Wanneer de beschermende coating slijt, wordt de leisteen gladder en poreus. Dit is een ideale omstandigheid voor mos om te groeien, vooral wanneer het leien dak veel in de schaduw staat.

Leien dak ontmossen door Hendriks Dak en Reinigingstechniek

Hendriks Dak en Reinigingstechniek is een kleinschalig dakbedekkersbedrijf gevestigd in Apeldoorn. Door onze jarenlange ervaring in het leien dak ontmossen kunt u verzekerd zijn van hoge kwaliteit.

Wanneer het mos te lang blijft zitten, kan dit zorgen voor schade aan het dak wat resulteert in lekkages. Het is daarom belangrijk om de kwaliteit van uw dak en de hoeveelheid mos goed in de gaten te houden.

Contact opnemen met Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn

Wilt u de luxueuze uitstraling van uw woning terug door middel van leien dak ontmossen? Bij Hendriks Dak en Reinigingstechniek bent u aan het juiste adres. De afgelopen jaren hebben wij onze diensten uitgebreid naar de regio’s Zwolle, Nijmegen, en Arnhem. Wij zijn dagelijks beschikbaar tussen 07:00 en 20:00 uur. Daarnaast kunt u ons 24/7 bereiken voor spoedgevallen.

Voor vragen over leien dak ontmossen of voor het vrijblijvend aanvragen van een offerte kunt u contact met ons opnemen via info@dak-en-gevelreiniging.nl

Of u kunt telefonisch contact met ons opnemen. Voor de verschillende regio’s hebben wij de volgende telefoonnummers:

  • Nijmegen: 024 – 202 26 69
  • Apeldoorn: 055 – 203 24 09
  • Zwolle: 038 – 202 26 91
  • Arnhem: 026 – 206 21 39