Dakpannen ontmossen

Dakpannen ontmossen zorgt voor het behoud van uw dakpannen

H.D.R.T. Apeldoorn Arnhem Nijmegen Zwolle voor periodiek onderhoud

Veel mensen vinden periodiek dakpannen ontmossen een beetje overdreven, want algen en mossen horen er nu eenmaal bij. De laatste gedachte klopt. Wanneer u niets aan uw pannendak laat doen verandert de kleur van de dakpannen na verloop van jaren. Er komt een groene waas over uw dakpannen te liggen bestaande uit algen en mossen. Kan dit kwaad of levert uw dak op deze wijze onbedoeld een bijdrage aan het milieu?

Op de vraag of algen en mossen onbedoeld een bijdrage leveren aan ons milieu kunnen wij geen deskundig antwoord geven. Daar ontbreekt bij ons de kennis. Wel kunnen wij als gecertificeerd dakdekkersbedrijf antwoord geven op de vraag of algen en mossen schadelijk zijn voor uw dakpannen. Het antwoord is ondubbelzinnig: Ja.

Periodiek dakpannen ontmossen voorkomt schade aan dakpannen

Algen en mossen zijn slecht voor de conditie van uw dakpannen. Dit is helemaal het geval wanneer de waterafstotende toplaag van uw dakpannen slijtageplekken begint te krijgen. Dit gebeurt na tien tot twintig jaar. De minuscule worteltjes van algen en mossen groeien dan in de poriën van de dakpannen en zorgen dan voor barstjes en zelfs scheuren.

Door op tijd voor dakpannen ontmossen te kiezen, door een gecertificeerd dakdekkersbedrijf als Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn Arnhem Nijmegen Zwolle, voorkomt u dit slijtageproces. De methode die wij hiervoor gebruiken is stoomreinigen. Onze dakdekkers gebruiken hiervoor de SteamPLUS 2.0. Om er zeker van te zijn dat deze milieuvriendelijke methodiek toegepast kan worden komt de eigenaar altijd op locatie uw pannendak controleren.

Maatwerk offerte en all-in prijs dakpannen ontmossen en impregneren

Als gecertificeerd dakdekkersbedrijf werken wij met maatwerk offertes en all-in prijzen. Zo weet u als potentiële opdrachtgever van tevoren wat de kosten zijn voor dakpannen ontmossen en impregneren. Waarom ook impregneren? Door uw dakpannen te laten impregneren wordt de waterafstotende toplaag van de dakpannen hersteld en kunt u er weer voor lange tijd van verzekerd zijn dat uw dakpannen in conditie blijven. Wilt u weten wat dakpannen ontmossen en impregneren van uw woning kost? Raadpleeg dan de rubriek contact.