Dak reinigen

Dak reinigen een must voor behoud van elk dak

Periodiek dak laten reinigen verlengt de levensduur van uw dak

De meeste eigenaren van woningen staan er niet bij stil onder welke invloeden van buitenaf een dak onderhevig is. Deze zijn groot te noemen. Denk aan zure regen, storm, fijnstof, algen en mossen. In het bijzonder de werking van algen, mossen en zure regen op dakpannen is een voortdurend proces. Veel bewoners gaan pas tot dak reinigen over, wanneer er een grote hoeveelheid algen en mossen op het dak zichtbaar zijn.

Helemaal, wanneer men gezien heeft dat er losse stukken mos in de dakgoot ‘rollen’. Men is terecht bang, dat dit voor verstoppingen in de dakgoten gaat zorgen met als gevolg lekkages. Hoe vreemd het wellicht ook klinkt is juist dat niet het grootste risico dat u loopt. Zeker wanneer u regelmatig uw dakgoten schoonmaakt is de kans hierop beperkt.

Dak reinigen voorkomt schade aan uw dakpannen

Het grootste gevaar voor uw dakpannen vormen de zichtbare algen en mossen in combinatie met zure regen. Wanneer u niet regelmatig uw dak reinigen laat kunnen de minuscule wortels van mossen en algen in al uw dakpannen schade veroorzaken. Neem daarbij de negatieve effecten van zure regen en de slijtage gaat sneller dan u denkt. Het is daarom belangrijk dat u periodiek uw dak reinigen laat. Wanneer u handig bent kunt u dit zelf doen door gebruik te maken van een hogedruk reiniger. 

PAS OP! Gebruik geen te hoge druk, want dan kunt u uw dakpannen ernstig beschadigen. Vanzelfsprekend kunt u dit ook laten verzorgen door de dakdekkers van Hendriks Dak & Reinigingstechniek. Dat is hun dagelijks werk. Wij adviseren u daarnaast om eens in de 5 tot 10 jaar uw pannen te laten controleren. Professionele dakcoating brengt uw dakpannen visueel weer in topconditie.

Aantrekkelijk onderhoudspakket dak reinigen en dakcoating

Wanneer u gaat voor zekerheid en kwaliteit op het gebied van uw dakpannen informeer dan naar ons aantrekkelijke onderhoudspakket dak reinigen en dakcoating. Jaarlijks komen onze ervaren dakdekkers uw dak reinigen en onderzoeken of uw dakpannen nog voldoende in conditie zijn. Wanneer dit niet het geval is wordt dakcoating geadviseerd. Pas wanneer u akkoord bent wordt hiertoe over gegaan. Meer informatie vindt u in de rubriek dakcoating