Dak schoonmaken

Uw dak schoonmaken in Amersfoort Apeldoorn Deventer

Kies dan altijd voor een gecertificeerd dakdekkersbedrijf uit uw regio

De meeste eigenaren van woningen en bedrijfspanden vergeten vaak om hun dak periodiek schoon te laten maken. Doen zij dit bewust? Het antwoord is nee. Het is een kwestie van onwetendheid. Er wordt te weinig aandacht besteed aan de noodzaak van een dak schoonmaken. Pas wanneer men te maken krijgt met kapotte dakpannen, verstopte dakgoten, verstopte regenwaterafvoer leidingen en lekkages vergeten de meeste eigenaren het nooit meer.

En dat laatste kan eenvoudig voorkomen worden door een gecertificeerd dakdekkersbedrijf als Hendriks Dak en Reinigingstechniek in te schakelen dat verstand heeft van daken. Zeker in bosrijke gebieden zien wij veel daken waar algen en mossen welig kunnen tieren. Wel of niet in combinatie met zwarte aanslag. Dit hangt vooral af van de plaats waar een woning of bedrijfspand staat. Staat het bijvoorbeeld bij een druk kruispunt, dan zien wij vaak dat over zowel de daken als gevels een grijze grauwsluier hangt.

Dak schoonmaken verlengt levensduur van uw dakpannen aanzienlijk

Groene- en zwarte aanslag brengt niet alleen schade aan uw dakpannen toe, maar ook aan uw gevels. De zwarte aanslag bestaat uit roetdeeltjes die in combinatie met zure regen op den duur voor een chemische reactie gaan zorgen die schadelijk is voor zowel de stenen van uw gevel als voor uw dakpannen. De groene aanslag bestaat uit algen en mossen waarvan de minuscule worteltjes zich aan de dakpannen en gevelstenen zijn gaan hechten. Wanneer die gedurende vele jaren ongestoord kunnen blijven groeien, zorgen deze voor scheurtjes in de dakpannen en stenen. Daar heeft u niet veel verbeeldingskracht voor nodig.

Ons advies: Stop dit proces en laat uw dak schoonmaken! De investeringskosten zijn dermate laag, wanneer u ze afzet tegen de vele extra jaren dat u probleemloos van uw dakpannen gebruik kunt blijven maken. Een gecertificeerd dakdekkersbedrijf als Hendriks Dak en Reinigingstechniek beschikt over speciale apparatuur die ontwikkeld is voor milieuvriendelijk dak schoonmaken.

Profiteer van scherp combinatietarief voor dak schoonmaken & coaten

Wanneer u voor dak schoonmaken van Hendriks Dak en Reinigingstechniek kiest adviseren wij u om uw dakpannen ook van een water- en vuilafstotende coating te voorzien. U kunt er dan weer een heel decennia tegen! Neem voor een maatwerk offerte met een vaste all-in prijs contact met ons op en raadpleeg de rubriek contact