Plat dak schoonmaken

Plat dak schoonmaken Apeldoorn Arnhem Deventer Zwolle

Voordelig en duurzaam uw plat dak laten schoonmaken loont!

Periodiek uw plat dak schoonmaken loont absoluut. U voorkomt dan dat algen, mossen, rottende bladeren en zwarte aanslag schade aan het dakleer kunnen gaan aanbrengen. Onderschat in het bijzonder de kracht van de minuscule worteltjes van algen en mossen niet. Maar dat geldt ook voor de chemische reactie van zure regen in combinatie met roetdeeltjes. Plat dak schoonmaken kan afhankelijk van de weersomstandigheden en de hoeveelheid algen en mossen nogal verschillen. Onderstaand een overzicht van technieken die wij kunnen toepassen op het gebied van plat dak schoonmaken.

Plat dak is droog en er is sprake van relatief weinig algen en mos vorming

In dit soort situaties kiezen wij voor een zachte bezem en een stoffer en blijk. Mochten er onverhoopt plekken met groene aanslag zijn dan behandelen we deze met een emmer water en een beetje schoonmaakazijn. Wij staan op het standpunt om het gebruik van chemische middelen tot een minimum te beperken.

Plat dak laten schoonmaken dat vol met algen mossen rottende bladeren ligt

Met de handen worden mossen en bladeren verwijderd. Daarna worden ze met behulp van een harde bezem en een veger voorzichtig van het platte dak geveegd. Wanneer dit gebeurd is, dan kan het platte dak met een hoge druk spuit, die ingesteld is op een lage druk, schoon gespoten worden. Pas goed op, dat u de straal van de hogedrukspuit niet teveel op de zijstukken van het platte dak richt. Hierdoor kan water onder de zijstukken komen te staan en dat is niet goed voor de kwaliteit van het dakleer onder de zijstukken. Er kunnen lokaal zelfs lekkages gaan ontstaan onder de randen.

Plat dak schoonmaken is op zichzelf geen arbeidsintensieve klus. Wanneer u dit zelf wilt doen kan dit, maar doe beslist voorzichtig aan. De vakmensen van Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle kunnen de werkzaamheden professioneel voor u verzorgen. De kosten voor een plat dak schoonmaken hangen af van de conditie van het platte dak en de oppervlakte. Om deze reden komen wij voor een maatwerk offerte altijd bij u langs, zodat u van te voren weet wat de exacte kosten zijn. Raadpleeg voor een maatwerk offerte de rubriek contact