Buitenmuur impregneren tegen vocht

Buitenmuur impregneren tegen vocht een verstandige keuze

Duurzaam impregneren pas mogelijk na professioneel gevel reinigen

U kent waarschijnlijk het grote belang van een buitenmuur impregneren tegen vocht, anders bent u niet op zoek naar meer informatie. U doet er inderdaad zeer verstandig aan om de waterafstotende buitenlaag van de stenen periodiek te herstellen, zodat deze in topconditie blijven. U voorkomt hiermee, dat er vochtdoorslag en scheurvorming in uw buitenmuur gaat ontstaan. Ook de groei van algen, mossen en zwarte aanslag op uw buitenmuur zal sterk worden afgeremd, omdat deze zich op een gladde waterafstotende buitenlaag vrijwel niet kunnen hechten. De fundering ontbreekt als het ware. Algen, mossen en zwarte aanslag zijn indicaties dat er in de waterafstotende toplaag slijtage plekken zijn ontstaan.

Second opinion wel / niet buitenmuur impregneren tegen vocht

Wanneer u dit constateert, dan doet u er verstandig aan om voor een second opinion een gecertificeerde gevelspecialist van Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen of Zwolle in te schakelen. Hij kan u vertellen of uw buitenmuur inderdaad toe is aan een periodieke onderhoudsbeurt. Wanneer dit het geval is, dan zal hij de omvang van de buitenmuur in kaart brengen en u aansluitend een maatwerk offerte aanbieden voor buitenmuur stoomreinigen en buitenmuur impregneren tegen vocht.

Een impregneer coating aanbrengen op een vuile buitenmuur ontraden wij u ten zeerste, omdat deze impregneer coating niet duurzaam zal blijven zitten. Sterker nog. Wanneer een buitenmuur niet grondig wordt gereinigd, dan is de kans groot dat de groei van algen en mossen gewoon verder gaat onder de impregneer laag. Het probleem is, dat u deze algen en mossen niet kunt verwijderen zonder de beschermende laag te beschadigen.

Eerst buitenmuur reinigen, daarna buitenmuur impregneren tegen vocht

Onze gecertificeerde gevelspecialist zal daarom nooit overgaan tot buitenmuur impregneren tegen vocht, wanneer de buitenmuur niet eerst zorgvuldig gestoomreinigd is. Pas wanneer dat gedaan is en de buitenmuur is gecontroleerd zal hij met de impregneer werkzaamheden starten. Dit is de enige methodiek om optimaal te kunnen profiteren van de werkzaamheden. Wilt u weten wat de investeringskosten zijn voor buitenmuur stoomreinigen en buitenmuur impregneren tegen vocht? Maak dan voor een vrijblijvende maatwerk offerte een afspraak via de rubriek contact .