Impregneren stenen muur

Impregneren stenen muur periodiek een absolute must

Op tijd voorkomen is beter dan geconfronteerd worden met overlast

Tot het periodiek onderhoud van een woning of bedrijfspand hoort niet alleen het schilderwerk, maar zeker ook het periodiek impregneren stenen muur en uw dakpannen. Vindt u dit van ondergeschikt belang, dan adviseren wij u vriendelijk om onderstaande alinea’s te lezen. Wellicht brengen die u op andere gedachten en inzichten.

Blijft u bij uw standpunt, dan zal dit op den duur gevolgen hebben voor het woon- en leefklimaat in uw woning en de conditie van uw buitenmuren. Deze zullen versneld hun waterafstotende werking verliezen. Donkere vochtplekken, versnelde groei van algen & mossen en verkleuring stenen in de muur als gevolg van vuil zullen gaan optreden. Hierdoor ontstaan barstjes en scheurtjes in uw stenen muur en kan vocht naar binnentreden. Vochtdoorslag zal op den duur voor een penetrante geur gaan zorgen binnenshuis, waar mensen met gevoelige longen nadeel van gaan ondervinden.

Duurzaam impregneren stenen muur alleen mogelijk na gevelreiniging

Waarom is het verstandig om eens in de 10 – 20 jaar te kiezen voor impregneren stenen muur en dakpannen? Dat heeft alles te maken met de kwaliteit en de houdbaarheid van de waterafstotende toplaag van stenen en dakpannen. Als gevolg van weersinvloeden als regen, sneeuw, vorst, wind en zon slijt de waterafstotende toplaag van muurstenen en dakpannen. Afhankelijk van het soort muurstenen en dakpannen beginnen er in de toplaag slijtageplekken te ontstaan. Juist in deze zwakke plekken zien algen, mossen en een combinatie van zure regen en roetdeeltjes hun kans schoon.

Wanneer u deze waterafstotende toplaag niet laat herstellen zet dit slijtageproces zich versneld door. Op den duur gaan er barstjes, scheurtjes en zelfs scheuren ontstaan en breken delen van de stenen en dakpannen af. Ook zullen de voegen hierdoor af gaan brokkelen. Lekkages zullen het gevolg zijn. Door periodiek voor impregneren stenen muur te kiezen blijft de waterafstotende toplaag in topconditie.

Duurzaam resultaat wanneer de ondergrond brandschoon is

Een professioneel impregneermiddel werkt optimaal wanneer de ondergrond brandschoon is. Om deze reden zullen uw stenen muren eerst gereinigd moeten worden, voordat het impregneer professioneel kan worden aangebracht. Om deze reden bieden wij schoonmaken en impregneren als combinatieprijs aan. Wilt u weten wat de kosten zijn van impregneren stenen muur? Neem dan voor een vrijblijvende maatwerk offerte contact met ons op.