Impregneren muur woning

Impregneren muur woning voor behoud waterafstotende toplaag

Beschermd tegen vochtdoorslag, algen, mossen, roetaanslag en zure regen

De conditie van uw dakpannen en muurstenen bepalen voor een aanzienlijk deel het woon- en leefklimaat in uw woning. Waarschijnlijk heeft u hier nog nooit bij stil gestaan, maar toch is het zo. Wij zullen dit in Jip-en-Janneketaal nader proberen uit te leggen en ons vooral beperken tot de buitenmuren van de woning. Wij hopen u dan ook duidelijk gemaakt te kunnen hebben waarom steeds meer woningeigenaren voor impregneren muur woning kiezen.

Eigenschappen en samenstelling muurstenen

Elke muursteen heeft aan de buitenzijde een harde waterafstotende toplaag en is aan de binnenzijde poreus. Zoals de naam al veronderstelt houdt de waterafstotende toplaag regen, sneeuw, wind en kou tegen. Ook is het voor algen en mossen vrijwel onmogelijk om tot ontwikkeling te komen. Pas wanneer na verloop van vele jaren de harde waterafstotende toplaag slijtage verschijnselen begint te krijgen zien algen en mossen hun kans schoon. Ze komen tot ontwikkeling in deze zwakke plekken, omdat de minuscule worteltjes zich hier kunnen gaan hechten aan de poriën van de muurstenen.

Ook regen en sneeuw kunnen op deze zwakke plekken naar binnen treden. Die zorgen voor gevaarlijk donkere vochtplekken in de muren, die voor grote schade kunnen gaan zorgen wanneer de vorst haar intrede doet. Om deze reden doet u er verstandig aan om op tijd voor impregneren muur woning te kiezen. Een volgens de instructies van de fabrikant aangebracht impregneermiddel herstelt de waterafstotende toplaag volledig.

Impregneren muur woning pas mogelijk na grondig reinigen

Woont u in de regio’s Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen of Zwolle dan kunt u een van de gevelspecialisten van Hendriks Dak en Reinigingstechniek inschakelen. Wanneer u ons benadert komen wij standaard op afspraak bij u langs om de te behandelen muur in kaart te brengen. Wanneer de actuele staat van uw muur voldoet aan de minimale eisen van stoomreinigen, dan ontvangt u van ons aansluitend een maatwerk offerte.

In deze offerte staat in de meeste gevallen een all-in prijs voor het stoomreinigen van de muur met de SteamPLUS 2.0 én voor het impregneren muur woning. U weet dan van tevoren wat de exacte investeringskosten zijn en wordt achteraf niet geconfronteerd met achtergestelde kosten. Wanneer u met de offerte akkoord bent stellen we in overleg een datum vast wanneer de werkzaamheden zullen starten.

Spreekt onze werkwijze u aan? Vraag dan een offerte aan via de rubriek contact.