Baksteen impregneren

Baksteen impregneren Apeldoorn Arnhem Nijmegen Zwolle

Hendriks Dak en Reinigingstechniek maakt uw bakstenenmuur waterafstotend

Professioneel baksteen impregneren zorgt ervoor, dat u vrijwel geen hinder meer heeft van vocht in de gevel. De A-merk  impregneercoating die wij gebruiken is van een dermate hoge kwaliteit, dat de toplaag bij normaal gebruik een tiental jaren meegaat. We gaan dan wel van normaal gebruik uit. Wat is hiervoor de verklaring? Bakstenen beschikken over een groot aantal poriën. Die zorgen voor een behoorlijke mate van poreusheid. Dit heeft weer tot gevolg, dat de bakstenen langzaam vocht doorlaten wanneer er geen waterafstotende coating wordt aangebracht. Zelfs is het mogelijk wanneer we niet voor baksteen impregneren kiezen dat er een zekere mate van capillaire werking gaat ontstaan. Vocht (water) wordt door de bakstenen omhoog gezogen. Dit zorgt onder meer voor vochtdoorslag en het ontstaan van schimmels in de spouwmuur. Muffe luchtjes kunnen hierdoor ontstaan. Bewoners met gevoelige luchtwegen kunnen hier veel hinder van gaan ondervinden.

Duurzaam baksteen impregneren kan alleen op schone ondergrond!!

Wanneer u professioneel baksteen reinigen door een gecertificeerd gevelspecialist als Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn Arnhem Nijmegen en Zwolle achterwege laat, is de kans groot dat de ondergrond slechts voor een deel schoon is. Niet alle poriën zullen vrij liggen om gevuld te worden met impregneercoating. Het resultaat zal zijn, dat er sprake zal zijn van een versterkte capillaire werking en de bakstenen muur niet geheel water- en vuilafstotend zal zijn. Op deze wijze krijgen algen, mossen en roetdeeltjes vrij spel en kunnen zij verder gaan met hun vernietigende werking. Bespaar daarom absoluut niet op de relatief lage reinigingskosten die wij voor gevel reinigen in rekening brengen. U verdient ze op korte termijn terug.  Conclusie: kies altijd voor een combinatie van professioneel gevel reinigen en baksteen impregneren.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor bakstenen reinigen in combinatie met baksteen impregneren? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan via de rubriek contact .