Impregneren muur

Impregneren muur wel of niet zinvol?

Oordeel zelf na onderstaand artikel gelezen te hebben.

Met grote regelmaat worden we benaderd met de vraag of impregneren muur zinvol is, omdat men van ‘handige’ doe-het-zelvers of van buren verschillende verhalen te horen krijgt. De meeste woningeigenaren vertellen, dat ze nog nooit een muur hebben laten impregneren en dat dit nog nooit, uitgezonderd wat vochtdoorslag én enkele kapotte stenen door de vorst, voor problemen heeft gezorgd. Waarom zou u het dan wel laten doen?

Op termijn verschillende klachten

Uw buren en ‘handige’ doe-het-zelvers geven aan dat zij vrijwel geen problemen hebben met de muren van hun woning. Wanneer u samen met uw buurman of buurvrouw naar de muren gaat kijken, dan zult u ongetwijfeld bij woningen die een tiental jaren oud zijn zien, dat er stenen kapot zijn gevroren, er grote vochtplekken in de muren zitten en groene aanslag op de stenen groeit.

Dit wijst er op, dat de waterafstotende werking van uw stenen fors aan het afnemen is. En dat aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid door de minuscule worteltjes van de algen en mossen de muurstenen poreus zijn geworden. Zeker wanneer hier water in kan ontstaan en het gaat vriezen is dit de oorzaak van scheurvorming. Omdat de stenen van uw muren poreus zijn geworden kunnen aan de binnenzijde schimmels ontstaan. Deze schimmels komen het woonklimaat in de woning niet ten goede. Denk aan een muffe lucht bij vooral oudere huizen.

Voordelen van duurzaam impregneren muur

Wanneer u op tijd uw muur laat schoonmaken en daarna duurzaam laat impregneren door een professionele dakgevelspecialist als Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen of Zwolle dan krijgt u deze problemen niet. Bovendien zijn de stenen van uw gevels weer in topconditie. Sterker nog. Dankzij de coating zijn uw stenen water- en vuilafstotend geworden. Bent u nieuwsgierig geworden wat de investeringskosten voor het impregneren muur zijn? Voor het maken van een vrijblijvende maatwerk offerte raadpleegt u de rubriek contact.