Gevel impregneren

Gevel impregneren houdt uw gevels in topconditie

Ook van invloed op het leefklimaat in een woning of bedrijfspand

Regelmatig krijgen wij als gevelspecialist voor de regio’s Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zwolle de vraag voorgelegd wanneer een gevel impregneren aan de orde is? Daar valt geen concreet antwoord op te geven. Wanneer een woning of bedrijfspand op leeftijd komt is het van belang om de conditie van uw gevels in de gaten te houden. Denk hierbij aan de volgende zaken die er aan de hand kunnen zijn:

  1. De gevels zitten vol met algen en mossen
  2. Zwarte aanslag is op een groot aantal stenen zichtbaar
  3. In de gevel(s) zijn grote vochtplekken zichtbaar
  4. Scheurvorming in het voegwerk

Wanneer de gevels van uw woning of bedrijfspand vol met algen, mossen en zwarte aanslag zitten is het zaak om uw gevels te laten reinigen door een professioneel bedrijf als Hendriks Dak en Reinigingstechniek. De kwaliteit en conditie van uw stenen gaat jaarlijks achteruit. Dit is een normaal verschijnsel. Echter de minuscule worteltjes van algen en mossen kunnen op den duur voor scheurtjes in de stenen en het voegwerk gaan zorgen. Hierdoor worden uw gevels poreus en kunnen in de spouwmuren schimmels en chemische reacties gaan ontstaan.

Wanneer u professionele en duurzame gevelreiniging heeft laten uitvoeren, dan is het meer dan verstandig dat u ook voor gevel impregneren kiest. De stenen van uw gevels worden dan aan de buitenzijde weer waterafstotend en dit zal het leefklimaat ten goede komen. Mensen met gevoelige longen merken het verschil binnen afzienbare tijd. Dat geldt ook andersom wanneer schimmels zich in de spouwmuren hebben kunnen ontwikkelen en een huis ‘vochtig’ is geworden aan de binnenzijde van de woning.

Advies kies voor gevel reinigen in combinatie met gevel impregneren

Om de gevels van uw woning in conditie te houden doet u er verstandig aan om periodiek voor gevel impregneren te kiezen. De gevels van uw woning of bedrijfspand zullen in conditie blijven en van scheurvorming en doorslag zal vrijwel geen sprake zijn. De gecertificeerde gevelspecialisten van Hendriks Dak en Reinigingstechniek kunnen hiervoor zorgen, wanneer u in een van de regio’s woont. Voor een maatwerk offerte gevel reinigen nodigen wij u uit om een vrijblijvende afspraak met ons te maken. Raadpleeg hiervoor de rubriek contact .