Stenen impregneren

Stenen impregneren houdt de toplaag stenen in conditie

Professionele impregneercoating maakt stenen water- en vuilafstotend

Als eigenaar van een woning of bedrijfspand doet u er verstandig aan voor periodiek stenen impregneren te kiezen. Wanneer u dat eens in de 10 tot 20 jaar laat doen door een gecertificeerd gevelspecialist als Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn blijven de stenen van uw buitenmuren hun werk doen. Vochtdoorslag, kapot gevroren stenen en scheurvorming zullen tot een minimum beperkt blijven. Dat geldt ook voor zwarte aanslag en in zekere zin ook voor de groei van algen en mossen. In het laatste geval is voor een belangrijk deel bepalend hoe de directe omgeving eruitziet. In een bosrijke en groene omgeving zal de groei van algen en mossen groter zijn, dan wanneer hier geen sprake van is.

Na professioneel stenen impregneren minder groei en aanslag op muren

Wanneer u gekozen heeft voor stenen impregneren door een gecertificeerd gevelspecialist, dan is de waterafstotende toplaag van uw stenen weer in topconditie. Alle poriën van de stenen zijn gevuld en gedicht met impregneer coating, waardoor algen en mossen zich gedurende vele jaren niet (goed) kunnen ontwikkelen. Dat geldt ook voor aanslag van roet en vuil. Professionele impregneer coating maakt uw buitenmuren ook vuilafstotend. Mocht er onverhoopt zichtbaar vuil op de gevel zitten, dan kunt u dit vuil eenvoudig met alleen water verwijderen. Belangrijk: Gebruik uitsluitend water en geen schoonmaakmiddelen! Dit soort middelen kunnen de impregneer coating ernstig beschadigen en de levensduur van de coating aanmerkelijk verkorten.

Stenen impregneren kan alleen op een brandschone ondergrond

Als gecertificeerd dakdekker en gevelspecialist bieden we stenen impregneren uitsluitend in combinatie met gevel reinigen aan. Een professionele impregneercoating werkt alleen op een brandschone ondergrond. Wij hebben daarom voor klanten een speciaal combinatietarief gemaakt. Voor een maatwerk offerte inclusief all-in prijs raadpleegt u de rubriek contact.