Stenen muur impregneren

Stenen muur impregneren Zwolle Nijmegen Arnhem Apeldoorn

Duurzaam impregneren kan alleen op een schone ondergrond

Periodiek uw stenen muur impregneren is een verstandige beslissing, want dan voorkomt u op termijn dat er klachten gaan ontstaan. Om er zeker van te zijn, dat de werkzaamheden volgens de richtlijnen van de impregneerproducent worden uitgevoerd, doet u er verstandig aan om de diensten van een gecertificeerde gevelspecialist als Hendriks Dak en Reinigingstechniek in te huren. Prijstechnisch maakt het niets uit, maar wanneer er onverhoopt na verloop van jaren klachten gaan ontstaan over de werking van het impregneermiddel dan kunt u aantonen dat het door een gecertificeerd bedrijf is gebeurd. U staat dan sterk wanneer u een beroep op garantie doet.

Een stenen muur impregneren kan alleen op brandschone ondergrond

Voordat begonnen kan worden met een stenen muur impregneren dient deze eerst professioneel gereinigd te worden. Doet u dit niet, dan zal het impregneermiddel niet duurzaam blijven zitten. Binnen 1 tot 2 jaar zullen er klachten gaan ontstaan, omdat het slijtageproces ongehinderd door zal blijven zetten. Sterker nog. De impregneer laag, die u over de vervuilde slijtage plekken laat aanbrengen, maakt het voor u onmogelijk om algen, roetdeeltjes en zure regen te verwijderen. De minuscule worteltjes van algen zullen via de poriën van de muurstenen zich verder kunnen ontwikkelen. Bovendien kan de impregneer vloeistof zich niet goed hechten en tot in de poriën van de stenen naar binnen dringen. Uw stenen muur zal daarom goed schoongemaakt moeten worden.

Stoomreinigen met de SteamPLUS 2.0 bij uitstek geschikt voor muur reinigen

Als gecertificeerd dak- en gevelspecialist voor de regio’s Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zwolle weten wij hoe belangrijk het is dat de ondergrond brandschoon is. Om deze reden passen wij stoomreinigen toe met de SteamPLUS 2.0. De stenen worden uitsluitend met stoom van 150 graden tot in de poriën gereinigd. Nadat deze behandeling is afgerond en de stenen zijn opgedroogd kan het impregneermiddel duurzaam worden aangebracht.

Wilt u een vrijblijvende maatwerk offerte ontvangen voor stenen muur impregneren en reinigen? Neem dan voor een afspraak op locatie contact met ons op.