Dakpannen impregneren of coaten

Dakpannen impregneren of coaten Apeldoorn Arnhem?

Leeftijd en uitstraling dakpannen spelen hierbij een belangrijke rol

Om u een gefundeerd antwoord te kunnen geven op de vraag ‘dakpannen impregneren of coaten’ zal onze gevelspecialist de dakpannen eerst moeten zien en onderzoeken. Wanneer hij dat gedaan heeft, dan zal hij van de eigenaren van de desbetreffende woning willen weten wat zij graag zouden willen. Op basis hiervan kan hij een gefundeerd antwoord geven.

Dakpannen impregneren wordt het meest toegepast tijdens een grote beurt

Wanneer periodiek onderhoud van de dakpannen regelmatig heeft plaatsgevonden, dan hoeft er niet lang nagedacht te worden over de vraag ‘dakpannen impregneren of coaten’. Er kan dan in vrijwel alle gevallen volstaan worden met dakpannen impregneren. Na het reinigen van uw huidige dakpannen met stoom van 150° en een werkdruk tot wel 250 BAR zien uw dakpannen er als nieuw uit. Dit beeld wordt nog eens versterkt door het aanbrengen van een transparant impregneermiddel. Ze zien er dan niet alleen als nieuw uit, maar nadat het impregneermiddel is opgedroogd zijn ze ook duurzaam water- en vuilafstotend geworden.

Dakpannen impregneren of coaten bij vale dakpannen

Wanneer de dakpannen van uw woning er vaal uitzien en afbreuk doen aan uw woning, dan kan gekozen worden voor het aanbrengen van een duurzame impregneer coating. Dit is alleen zinvol, wanneer de kwaliteit van de dakpannen nog voldoende is. Uw dakpannen moeten voldoende sterk zijn om met stoom van 150° en een werkdruk die op kan lopen tot 250 BAR grondig gereinigd kunnen worden. Wanneer dit niet kan, dan is dakpannen impregneren of coaten niet mogelijk en zullen uw dakpannen vervangen moeten worden. Zijn uw dakpannen nog sterk genoeg, dan is het geven van een kleurcoating een goede optie. Uw vale dak zal na de behandeling er weer als nieuw uitzien.

Maatwerk offerte dakpannen impregneren of coaten ontvangen?

Wilt u een maatwerk offerte ontvangen voor dakpannen impregneren of coaten, omdat uw pannendak toe is aan een grote onderhoudsbeurt? Raadpleeg dan de rubriek contact .