Muur impregneren

Muur impregneren moet periodiek beslist gedaan worden

Muren en daken woningen worden vaak vergeten door bewoners

De kwaliteit van de buitenmuren en het dak zijn bepalend voor de conditie en het leefklimaat van een woning. Dat weet iedereen. Toch zien we dat maar weinig bewoners hieraan voldoende aandacht besteden en periodiek hun muur impregneren. Op de lange termijn gaat dit volkomen onnodig voor serieuze klachten zorgen. U moet dan denken aan vochtige muren die doorslaan en een minder prettig leefklimaat in de woning. Mensen die problemen met de luchtwegen hebben herkennen dit soort woonomstandigheden direct. Ze krijgen last van een kriebelhoest en/ of krijgen het enigszins benauwd.

Uw buitenmuren en dak verdienen ook extra aandacht. Waarom schildert u wel elke 5 jaar uw raamkozijnen en deuren en laat u periodiek uw cv-ketel controleren? Wellicht valt verwaarloosd schilderwerk meer op.

Gevelreiniging en muur impregneren dient periodiek te gebeuren

Controleer tenminste twee keer per jaar de staat van uw buitenmuren en dak. Doe dit bij voorkeur in de maanden maart/april en september/oktober. Dan kunt u zien hoe groot de effecten van de weersinvloeden van de winter respectievelijk de zomer zijn geweest. Temperatuurwisselingen in combinatie met neerslag zijn sterk van invloed op de conditie (lees werking) van buitenmuren en daken. Wanneer u geen significante toename van scheurtjes, groene en/of zwarte aanslag en vochtplekken in de buitenmuur kunt waarnemen is er geen reden tot ongerustheid.

Twijfelt u. Neem dan voor een second opinion contact op met een ervaren gevelspecialist van Hendriks Dak en Reinigingstechniek. Hij kan u vertellen of er reden is om de conditie van uw buitenmuren weer op niveau te brengen.

Muur impregneren kan alleen duurzaam als deze gereinigd is

Een muur impregneren kan alleen duurzaam wanneer deze eerst professioneel is gereinigd. Dat wil zeggen, wanneer een buitenmuur volledig is ontdaan van algen, mossen en zwarte aanslag. De gevelspecialisten van Hendriks Dak en Reinigingstechniek kunnen dat ook voor u verzorgen wanneer u woonachtig bent in een van de volgende regio’s: Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen of Zwolle. Wanneer uw buitenmuren zijn gereinigd kan het muur impregneren door ons worden uitgevoerd. Uw buitenmuren zijn dan weer volledig waterafstotend! H.D.R.T. heeft voor gevel reinigen en muur impregneren een aantrekkelijk combinatietarief. Voor een maatwerk offerte nodigen wij u uit om een vrijblijvende afspraak met ons te maken. Raadpleeg hiervoor de rubriek contact.