Impregneren metselwerk

Impregneren metselwerk zorgt voor een langere levensduur

Toplaag metselwerk beter opgewassen tegen vorst schimmels zure regen

Steeds meer eigenaren van woningen en bedrijfspanden zijn er van doordrongen geraakt, dat impregneren metselwerk zorgt voor een groot aantal duurzame verbeterpunten. Door de waterafstotende toplaag van de stenen weer volledig te herstellen is het metselwerk beter beschermd tegen weersinvloeden als vorst en zure regen. Dat geldt ook voor de groei van algen en mossen, die op een volledig intact zijnde waterafstotende toplaag vrijwel niet tot ontwikkeling kunnen komen. Wat de meeste mensen nog niet weten en uit steeds meer onderzoeken naar voren komt is, dat de nieuwe toplaag die zich na het impregneren metselwerk gevormd heeft, in positieve zin van invloed is op de isolatiewaarde van het metselwerk. Er treedt namelijk significant minder warmte verlies op.

Duurzaam impregneren metselwerk kan alleen na grondig gevel reinigen

Er doet zich een probleem voor met impregneren metselwerk. Om voor garantie in aanmerking te kunnen komen stellen alle A-merk leveranciers van impregneercoatings als eis, dat het impregneermiddel wordt aangebracht op een brandschone ondergrond. Dit betekent in de praktijk, wanneer u dit niet heeft laten doen door een professioneel en gecertificeerd geveltechniekbedrijf als Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn Arnhem Nijmegen Zwolle, dat u geen beroep kunt doen op garantie. Op zichzelf valt hier wel wat voor te zeggen.

Als u het metselwerk niet professioneel laat schoonmaken en vuil en resten van algen en mossen heeft laten zitten, dan ontstaan hier zwakke plekken wanneer u het impregneermiddel aanbrengt. Daarnaast bestaat een nog groter gevaar. Wanneer u het impregneermiddel aanbrengt over een combinatie van roetdeeltjes en zure regen, dan kan deze combinatie beschermd verder gaan met haar vernietigende werk. Hetzelfde geldt voor de resten van algen en mossen.

Eerst stoomreinigen en daarna starten met impregneren metselwerk

Laat eerst uw metselwerk professioneel stoomreinigen en start daarna met het impregneren metselwerk. Wanneer u deze werkzaamheden door een gecertificeerd bedrijf heeft laten doen als Hendriks Dak en Reinigingstechniek, dan kunt u er van verzekerd zijn dat alles volgens de richtlijnen van de leverancier is gedaan en dat u kunt genieten van vele jaren bescherming. Voor informatie over reinigen en impregneren metselwerk raadpleegt u de rubriek contact.