Dak pannen reinigen

Dakpannen reinigen op een milieuvriendelijke manier

Levensduur dakpannen wordt verlengd met tientallen jaren

In toenemende mate laten gezinnen en bedrijven de dakpannen reinigen van hun woning of bedrijfspand. Zeker nu uit ervaringscijfers is vast komen te staan, dat dakpannen reinigen de levensduur van dakpannen met een tiental jaren kan verlengen. Bovendien is een positieve bijkomstigheid, dat daken waarvan de dakpannen zijn gereinigd en geïmpregneerd er weer als nieuw uit zien. Dit effect wordt nog eens versterkt, wanneer eveneens de gevels van een woning of bedrijfspand worden gereinigd en geïmpregneerd. Een woning of bedrijfspand ziet er dan werkelijk als nieuw uit. Zeker bij eengezinswoningen wordt uw woning de absolute blikvanger in een rijtje. Wanneer u overweegt om uw woning te gaan verkopen, dan zal dit onmiskenbaar voor een aanzienlijke meeropbrengst gaan zorgen.

Dakpannen reinigen gebeurt zonder chemische middelen

Onze specialisten maken zowel voor professioneel dakpannen reinigen als gevelreiniging geen gebruik van chemische middelen. Tijdens het schoonmaakproces maken wij uitsluitend gebruik van water / stoom van 150 graden, dat volgens een bepaalde methodiek op de dakpannen wordt gespoten. Deze techniek vereist een grote mate van vakbekwaamheid! Spuit men de dakpannen met een verkeerde druk af of blijft men te lang op een dakpan spuiten dan is succes gegarandeerd en zal er een groot aantal dakpannen vervangen dienen te worden. Op een dergelijke wijze wordt goedkoop duurkoop. Tijdens het dakpannen reinigen worden algen, mossen en chemische aanslag verwijderd. Tevens worden gescheurde dakpannen indien zwaar aangetast vervangen door nieuwe dakpannen.

Advies: Laat uw dakpannen beslist impregneren of coaten

Tegenwoordig bestaat na het dakpannen reinigen de mogelijkheid om uw dakpannen en gevels te laten impregneren en zelfs coaten. Wij adviseren u sowieso om uw dakpannen te laten impregneren. De speciale coating die wij hiervoor gebruiken maakt uw dakpannen volledig waterafstotend. Daarnaast zorgt de speciale coatingslaag er voor, dat algen en mossen zich veel moeilijker kunnen hechten aan uw dakpannen en gevels. Mochten uw dakpannen al tientallen jaren oud en verkleurd zijn, dan bestaat de mogelijkheid om deze van een nieuwe coatingslaag te voorzien. Dit dient te gebeuren voor het dakpannen impregneren.

Nieuwsgierig wat de investeringskosten voor dakpannen reinigen zijn? Raadpleeg dan voor het maken van een vrijblijvende afspraak de rubriek contact.