Dakpannen reinigen met schuim

Dakpannen reinigen met schuim Apeldoorn Arnhem

Er wordt een shampoo aangebracht op de dakpannen

Een kleine groep woningeigenaren kiest voor dakpannen reinigen met schuim. Men past deze methodiek vooral toe wanneer men uit budgettaire overwegingen zelf voor het schoonmaken van de dakpannen kiest en de staat van de dakpannen nog maar matig is te noemen. Dakpannen reinigen met schuim werkt als volgt:

  • Men brengt een soort shampoo op de dakpannen aan
  • Deze shampoo laat men in de dakpannen trekken met als reden dat die de algen zal vernietigen. Afhankelijk van het merk kan dit 15 minuten tot 2 uur duren
  • Na de voorgeschreven tijd kan de shampoo verwijderd worden met een tuinslang of hogedrukspuit die men slechts op een lage stand kan gebruiken

De leveranciers van de shampoos stellen, dat deze biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor het milieu zijn. Wij zullen hier geen standpunt over innemen, maar zover ons bekend is er geen enkel reinigingsmiddel dat geen schade aan ons milieu toebrengt. Mede om deze reden maken wij geen gebruik van dakpannen reinigen met schuim.

HDGT gebruikt voor dakpannen reinigen alleen stoom van 150 graden

Zoals bovenstaand aangegeven passen wij om moverende redenen geen dakpannen reinigen met schuim toe. De gecertificeerde dakdekkers van Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn Arnhem Nijmegen en Zwolle hebben voor het professioneel en grondig reinigen van dakpannen met stoom van 150 graden geavanceerde apparatuur ter beschikking. De SteamPlus® 2.0 verwijdert alle algen, mossen en roetdeeltjes uit de poriën van dakpannen. Wanneer dat is gedaan en een professionele coating is aangebracht zijn uw dakpannen weer water- en vuilafstotend voor vele jaren. De kans op lekkages is te verwaarlozen. Om ons milieu te besparen gebruiken wij dus uitsluitend water.

Wilt u de dakpannen van uw woning ook laten reinigen en coaten?

Maak dan een vrijblijvende afspraak met ons via de rubriek contact. Wij komen dan bij u langs om in kaart te brengen wat de exacte kosten zijn. Als dat duidelijk is ontvangt u aansluitend een maatwerk offerte inclusief een vast all-in prijs.