Schoonmaken dakpannen

Schoonmaken dakpannen voorkomt grote en kleine lekkages

Laat reinigen dakpannen altijd verzorgen door een dakdekkersbedrijf

Het schoonmaken dakpannen lijkt een klusje dat iedereen die geen hoogtevrees heeft met een hogedruk reiniger kan doen. De praktijk wijst echter anders uit, maar daarover straks meer. Tussen zien en doen zit een wereld van verschil. Zie het als een metselaar die een muurtje metselt. Dat lijkt niet zo moeilijk, maar de praktijk wijst iets totaal anders uit. Zo is het ook met het schoonmaken dakpannen. Wanneer onze professionele hulp wordt ingeroepen, omdat het schoonmaken van de dakpannen niet helemaal is gegaan zoals het had gemoeten, dan komen we de meest ‘verrassende’ zaken tegen. Onderstaand hebben wij enkele van deze verrassende zaken voor u op een rijtje gezet:

  • Sommige dakpannen zijn als gevolg hoge druk gebarsten en gescheurd
  • Mossen en algen hebben de waterafstotende toplaag al aangetast
  • Pannendak is niet in zijn geheel schoongemaakt
  • Cement waarmee nokvorstpannen vastzitten is beschadigd
  • Na schoonmaken dakpannen zijn pannen niet geïmpregneerd.
  • Dakpannen zijn niet goed aangesloten

Onze gecertificeerde dakdekkers maken het maandelijks mee, dat de dakpannen dusdanig zijn beschadigd dat ze allemaal vervangen moeten worden. Er is dan sprake van een klein drama, omdat veel gezinnen hier financieel geen rekening mee gehouden hebben. Ons nadrukkelijke advies luidt dan ook schoenmaker blijf bij je leest.

Combineer schoonmaken dakpannen altijd met impregneren

Wanneer u het schoonmaken dakpannen uitbesteedt aan een gecertificeerd dakdekker als Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn Arnhem Nijmegen Zwolle, dan heeft u de zekerheid en garantie dat dit professioneel wordt gedaan. Kies niet voor half werk en laat uw dakpannen ook impregneren. De waterafstotende toplaag wordt dan weer volledig op sterkte gebracht en algen en mossen kunnen dan vrijwel niet tot ontwikkeling komen. De minuscule worteltjes kunnen dan niet in de poriën van de dakpannen naar binnen dringen en hun vernietigende werk doen. De levensduur van uw dakpannen neemt hierdoor sterk toe. Ons advies. Wacht nooit te lang met het schoonmaken dakpannen.

Wilt u een maatwerk offerte ontvangen voor het schoonmaken en impregneren dakpannen? Raadpleeg dan voor een maatwerk offerte de rubriek contact.