Buitenmuur schoonmaken

Buitenmuur schoonmaken Apeldoorn Arnhem Nijmegen

Hendriks Dak en Gevelreiniging heeft een milieuvriendelijke oplossing

Afhankelijk van de locatie waar uw woning staat doet u er verstandig aan om een keer in de 10 tot 20 jaar voor buitenmuur schoonmaken te kiezen door een gecertificeerd bedrijf als Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn. U voorkomt dan dat er schade ontstaat door algen, mossen, vochtdoorslag, combinatie zure regen roetdeeltjes en temperatuurverschillen. U moet dan denken aan scheuren in stenen, vochtdoorslag, schimmels in spouwmuren en het ontstaan van houtrot in kozijnen.

Wanneer is beslist schoonmaken buitenmuur aan de orde?

Zoals we in de eerste alinea al aanhaalden dient een buitenmuur schoonmaken eens in de 10 tot 20 jaar plaats te vinden. De exacte datum verschilt per steensoort en vooral de locatie waar een woning staat. Staat uw woning aan een drukke doorgaande weg, dan is de kans groot dat uw buitenmuur een keer in de 10 jaar gereinigd dient te worden. Roetaanslag zal hier aanmerkelijk hoger liggen dan bij een woning aan zee. Wij adviseren u daarom om de buitenmuren van uw woning tenminste 2 keer per jaar zelf te inspecteren.

Mocht u in uw buitenmuur donkere plekken waarnemen en een forse algen en mossengroei, dan adviseren wij u voor een second opinion contact op te nemen met de gevelspecialist van Hendriks Dak en Reinigingstechniek. Hij weet binnen een kwartier of schoonmaken van uw buitenmuur aan de orde is. Mocht dit inderdaad het geval te zijn, dan zal hij aan u een maatwerk offerte aanbieden voor buitenmuur schoonmaken inclusief impregneren met een speciale coating. Alleen dan kunnen de eerste problemen duurzaam worden verholpen op een milieuvriendelijke manier.

Zelf uw buitenmuur schoonmaken ontraden wij ten zeerste

Om uw buitenmuur met een impregneercoating duurzaam water- en vuilafstotend te kunnen maken, moet deze grondig schoongemaakt worden. Hiervoor heeft u professionele speciaal apparatuur nodig die werkt op stoombasis. Alleen uw buitenmuur schoonmaken heeft geen zin, omdat dan de poriën van de muurstenen dan helemaal bloot komen te liggen. Om deze reden bieden wij buitenmuur schoonmaken en impregneren alleen in combinatie aan. Voor een aantrekkelijke maatwerk offerte raadpleegt u de rubriek contact