Gevel laten reinigen

Gevel laten reinigen Apeldoorn Arnhem Nijmegen Zwolle

Het laten schoonmaken van een gevel altijd combineren met impregneren

Een belangrijk onderdeel van periodiek onderhoud is de gevel laten reinigen van uw woning, want ook de stenen van een gevel slijten in de loop der jaren. Dit wordt veroorzaakt door verschillende invloeden van buitenaf. U moet hierbij denken aan:

  • Weersinvloeden
  • Atmosferische vervuiling
  • Algen, mossen en klimopplanten

Wanneer u geen periodiek onderhoud laat verrichten, dan zullen de gevels van uw woning in de loop der tijd voor allerlei kleine en grote problemen gaan zorgen. Ons advies is, om daarom periodiek uw gevel laten reinigen en impregneren om slijtage in een zo vroeg mogelijk stadium tegen te gaan.

Waarom gevel laten reinigen uitbesteden aan een gevelspecialist?

Wanneer inderdaad blijkt dat gevel laten reinigen moet plaatsvinden, besteedt dit dan bij voorkeur uit. Een ervaren en gecertificeerde gevelspecialist als Hendriks Dak en Reinigingstechniek beschikt namelijk over geavanceerde apparatuur om een gevel daadwerkelijk brandschoon te krijgen. Dat is een absolute voorwaarde voor de optimale werking van impregneer coating. Wordt dit niet op de juiste wijze gedaan en blijven resten van algen, mossen, roetdeeltjes zitten dan ontstaan gegarandeerd binnen amper 2 jaar klachten. De impregneer coating kan zich namelijk niet hechten om de poriën van de gevelstenen en op deze wijze geen duurzame waterafstotende toplaag vormen op de gevelstenen. Juist dat is de bedoeling van impregneer coating die geschikt is voor professioneel gebruik.

Gevelreiniging gebeurt met stoom van 150° en een druk tot 250 BAR

Wanneer u voor gevel laten reinigen kiest door Hendriks Dak en Reinigingstechniek Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen of Zwolle dan maken wij deze zonder chemicaliën schoon. Onze ervaren gevelspecialisten hebben hiervoor de SteamPLUS® 2.0 ter beschikking. Dit geavanceerde apparaat verwijdert alle vormen vervuiling met stoom van 150° en een werkdruk van 250 bar. Hierdoor kunnen wij de poriën van de gevelstenen volledig voorzien van een nieuwe waterafstotende laag impregneer coating. Wilt u een maatwerk offerte ontvangen voor gevel laten reinigen? Raadpleeg dan voor een vrijblijvende offerte de rubriek contact