Gevel reinigen

Gevel reinigen een luxe modetrend of bittere noodzaak?

Hendriks Dak en gevelreiniging geeft antwoord op deze vraag

Wanneer u door een woonwijk loopt ziet u steeds meer woningen waarvan de gevels en daken zijn gereinigd. Wanneer het gevel reinigen door een gecertificeerd bedrijf als Hendriks Dak en Gevelreiniging Apeldoorn is gedaan zien veel woningen er werkelijk weer als nieuw uit. Waarom laten steeds meer gezinnen hun gevel reinigen? Is hier sprake van een luxe modetrend, omdat men graag wil dat de woning er weer als nieuw uitziet of is er sprake van bittere noodzaak? Onderstaand vindt u het antwoord op deze vraag. Het antwoord zal u wellicht verrassen.

Gevel reinigen bittere noodzaak of een luxe modetrend

Een woning of bedrijfspand waarvan de gevels en het pannendak zijn gereinigd door een gecertificeerd dakdekkersbedrijf zien er inderdaad als nieuw uit. Wanneer in een straat de gevels en het pannendak van slechts een woning zijn gereinigd heeft het er alle schijn van, dat binnen 2 dagen een nieuwe woning is neergezet. En dat is beslist niets zo. Onze ervaring is, wanneer wij in een straat met gevel reinigen bezig zijn dat wij binnen een week enkele aanvragen ontvangen. In dat opzicht zou u wellicht kunnen gaan denken dat gevel reinigen een luxe modetrend is. Niets is echter minder waar.

Laat periodiek de gevels en pannendaken reinigen

Gevel reinigen is steeds meer bittere noodzaak. Wanneer wij teruggaan naar bovenstaand voorbeeld, dan vallen alle woningen waarvan de gevels en de daken niet zijn schoongemaakt in negatieve zin op. Dan kunt u pas goed zien hoe vervuild de gevels en de dakpannen zijn met algen, mossen en zwarte aanslag. Kan dit kwaad zult u zich wellicht afvragen? Dit hangt in belangrijke mate van de leeftijd van een woning af.

Vast staat dat algen, mossen en zwarte aanslag schade aan kunnen brengen aan pannendaken en gevels van woningen die meer dan 15 jaar oud zijn. De minuscule worteltjes van algen en mossen hechten zich vast en zorgen op den duur voor scheurvorming. Ook de conditie van uw stenen loopt jaarlijks terug. Hierdoor kunnen gevels door gaan slaan en ontstaan vochtplekken in de muren. Daarom besluiten veel gezinnen en bedrijven om naast gevel reinigen ook te kiezen voor impregneren.

Wilt u een maatwerk offerte voor gevel reinigen ontvangen? Neem dan voor het maken van een vrijblijvende afspraak contact met ons op en raadpleeg de rubriek contact