Gevel Schoonmaken

Gevel Schoonmaken met stoom
150 °C en druk tot 250 bar

Onze gevelspecialist maakt geen gebruik van chemische middelen

Hendriks Dak en Reinigingstechniek is een gecertificeerd dakdekkersbedrijf en gevelspecialist die haar diensten aanbiedt in de regio’s Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zwolle. U kunt ons in deze regio’s inschakelen voor alle dakwerken en gevelwerken. Onderstaand willen wij graag ingaan op de dienst gevel schoonmaken waar wij in combinatie met impregneren steeds meer vraag naar krijgen.

Waarom kiezen steeds meer mensen voor gevel schoonmaken?

Steeds meer woningbezitters en eigenaren van winkels en bedrijfspanden worden zich bewust dat, net als bij een auto, de gevels van een woning of bedrijfspand periodiek een onderhoudsbeurt moeten hebben. In het bijzonder de waterafstotende toplaag van de gevelstenen is 24/7 aan slijtage onderhevig. Regen, wind, zon en vorst zijn hier primair voor verantwoordelijk, maar ook algen, mossen, roetaanslag en zure regen zorgen voor een versnelde slijtage.

Het gevolg is, dat voor een deel de poriën van de gevelstenen bloot komen te liggen. Water, roetdeeltjes en de minuscule worteltjes van algen en mossen kunnen naar binnen dringen met alle gevolgen van dien. Er ontstaan vochtplekken, schimmelvorming in de spouwmuren, scheurtjes in de stenen, verrotte kozijnen enz. Dit proces kan gestopt worden door de waterafstotende toplaag te herstellen. Die mogelijkheid is er vandaag de dag.

Hoe kunnen we de waterafstotende toplaag van gevels herstellen?

De toplaag van gevelstenen kunnen wij volledig herstellen door te hydrofoberen (impregneren) met een A-merk coating die bestemd is voor professioneel gebruik. Deze coating kan alleen worden aangebracht op een volledig schone ondergrond. Dus alle minuscule worteltjes van algen en mossen en roetdeeltjes moeten uit de poriën van de gevelstenen verwijderd zijn. Alleen dan kan het beschermende impregneermiddel duurzaam zijn/haar werk doen. Om deze reden gebruiken wij voor gevel schoonmaken stoom van 150°, dat met een druk tot 250 bar de gevelstenen reinigt. Wanneer dit gebeurt is, kan de coating worden aangebracht en kan duurzaamheid worden gegarandeerd. Wij gebruiken hiervoor de geavanceerde SteamPlus® 2.0.

Heeft uw gevel ook een onderhoudsbeurt nodig? Neem dan voor een maatwerk offerte gevel schoonmaken inclusief all-in prijs contact met ons op.