Zwarte aanslag gevel verwijderen

Zwarte aanslag gevel verwijderen

Toename aanslag signaal dat waterafstotende toplaag vermindert

Voordat we in gaan of er wel of geen duurzame oplossingen zijn voor zwarte aanslag gevel verwijderen graag even wat meer achtergrondinformatie. Afhankelijk van de streek waarin men woont wordt zwarte aanslag ook wel atmosferische vervuiling, fijnstof of roetaanslag genoemd. Door de toenemende luchtvervuiling en intensiteit van het verkeer zien we op steeds meer gevels van bedrijfspanden en woningen zwarte aanslag ontstaan. De vraag die wij vaak voorgelegd krijgen is of wij als gecertificeerd dak- en gevelspecialist in de regio’s Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zwolle deze zwarte aanslag van de gevels kunnen verwijderen. Wij zullen u onderstaand antwoord geven op deze vraag.

Oorzaak ontstaan zwarte aanslag op de gevels

De zwarte aanslag is een combinatie van kleine roetdeeltjes en regendruppeltjes, die door de wind tegen de gevels van woningen worden geblazen. U ziet om deze reden daarom ook vooral zwarte aanslag plekken ontstaan op plaatsen waar veel wind en tocht staat. Bij nieuwe woningen ziet u zwarte aanslag bijna niet uitgezonderd bij bepaalde steensoorten. Dit fenomeen treedt vooral op bij huizen die ouder zijn dan 10 jaar en die hun gevels niet periodiek laten schoonmaken en impregneren.

Hoe komt dit? De stenen van uw gevels zijn net als alles aan slijtage onderhevig. Hierdoor verdwijnt na verloop van jaren de waterafstotende toplaag en komt een deel van de poriën bloot te liggen. Roetdeeltjes krijgen dan onbelemmerde toegang tot de poriën van de stenen. Dit is de oorzaak van zwarte aanslag.

Omdat we geen grip hebben op de roetdeeltjes zullen we ervoor moeten zorgen dat de toplaag van de stenen weer in topconditie wordt gebracht. Dat kan door een professioneel impregneermiddel aan te brengen. Dit middel zorgt ervoor, dat uw stenen voor lange tijd weer water- en zelfs vuilafstotend worden. Er is echter een uitdaging. Het impregneermiddel kan uitsluitend aangebracht worden op een schone ondergrond. Hiervoor hebben onze gevelspecialisten de SteamPlus® 2.0 beschikbaar. Deze geavanceerde machine verwijdert alle roetdeeltjes uit de poriën van uw gevelstenen. Wanneer dat is gedaan kan het impregneermiddel worden aangebracht en zijn uw stenen voor jaren water- en vuilafstotend. Voor een maatwerk offerte zwarte aanslag gevel verwijderen raadpleeg de rubriek contact